DM i Värmland

Höjden är sänkt i årets distriktsmästerskap i Värmland, från 130 till 125, hiss eller diss?

Förra året deltog jag och Zinta i DM, som då gick i 130. Såg att de i år sänkt till 125 istället. Jaha, är det en hiss eller diss? Det som är bra är att fler ryttare på lite lägre nivå kan delta, fast blir det ett bra DM då? Distriktsmästare, då tänker jag mästare i distriktet, alltså bäst i distriktet, eller? Ska inte då de som just är bäst i distriktet göra upp om medaljerna då? För mej hade det gärna kunnat gått i 135 eller 140 också. Nej, då hade inte jag startat i år, fast det gör mej inget, tycker det skulle vara kul om det blev lite prestige att vinna DM. Visst, det skulle kanske inte bli lika många starter men kanske det skulle höja statusen på DM mer?

Tänk om de skulle göra samma sak i SM, flera önskemål kommer in om att de ska sänka höjden så fler ska kunna delta. Blir det SM då? Svensk mästare. Svensk mästare i 140?Distriktsmästare i 125?

Jo, jag vet, de finns många av våra bästa svenskar som inte startar i SM också. Men vore inte det kul? Att SM verkligen gjordes upp mellan de som just är bäst i Sverige? Att DM gjordes upp mellan de som verkligen är bäst i Värmland? En idé hade varit att DM ingick i någon av klasserna på Hammarö Horse Show nu i helgen, en av Sveriges finaste tävlingsplatser som ligger just i Värmland.

Såg nu att några av våra bästa ryttare i Värmland ändå anmält sig i 125, DM 2013. Det kanske blir bra, vad vet jag? Bara en liten fundering 🙂

 

http://

 

Zinta, DM 2012

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s