Att vara hoppryttare i Arvika

Hej! Lite tankar från en bitter hoppryttare 😉

Denna helg har det inte varit någon tävling och heller inte någon träning för någon av mina tränare. Jag har ändå fyra hästar som är igång nu, två av dem behövde hoppas i helgen. Det är verkligen ett pussel tidsmässigt och ekonomiskt att få ihop hoppning kan jag tycka!

Vi har betalat 2200 för att få rida på Arvika Ridklubb. Daniel och Clara brukar vara med mig och rida fram/skritta av mina hästar så därför krävdes ett ”familjekort”. Men i denna avgift ingår inte när ridhuset måste bokas. Alltså bokas ridhuset av instruktör som vi tränar för tillkommer bokningsavgift. Likaså om vi vill hoppa själva. Då måste vi boka ridhuset för att få ta fram hinder. På veckodagar är det typ omöjligt att få till ett markarbetspass/hoppass då det är lektioner fram till nio. Fredagar slutar lektionerna tidigare, kl sju. Så då har vi bokat ridhuset några gånger, som i fredags. MEN, kl 20.30 ska ridhuset sladdas så då måste vi vara klara. Att boka ridhuset kostar 200 kr per timme. Det finns ytterligare en möjlighet för Arvikas hoppryttare att träna hoppning. Söndag kväll. Två pass man kan boka in sig på, utan att behöva bokningsavgiften. Fem platser per ”grupp”. Den första tiden är såklart mest attraktiv och fylls snabbt. ”Lediga” helger som denna är det många som vill hoppa så nu är båda grupperna fulla. Om ridhuset är bokat innan hopptiden förskjuts tiden längre fram på söndagkväll.

En tanke som slår mig är varför måste hoppryttare boka för att hoppa men dressyrryttare inte behöver boka för att rida dressyr. Alltså, om man vill träna dressyr utan något hinder i vägen så kan man boka. För vad jag vet så går det ju att rida runt och förbi hinder?

För någon helg sedan när Eva Koppfeldt hade träningar i Arvika en hel helg så hade hon bokat till 19.00 lördag kväll (tror jag) för att sedan ha bokat från 9.00 på söndag morgon. Vi plockade ihop de flesta hindren i en hög på mitten ifall någon skulle rida senare på kvällen eller innan 9.00 på morgonen, men en kombination fick stå kvar strax innanför spåret på långsidan. Jag var kvar efter träningen för att rida ytterligare en häst. Fick då förfrågan om vi inte kunde ta bort kombinationen då hon skulle rida tidigt nästa morgon. Jag kanske är jätteknäpp i huvudet men varför kan man inte rida runt eller förbi ett hinder någon enstaka gång? Eller om det absolut inte går varför rider man inte ut den gången ELLER rider i lilla ridhuset just den gången? Detta var bara ETT exempel av typ 100. Så hon som fråga oss om vi kunde ta bort hindret var absolut inget vi inte hört tidigare utan snarare tvärt om.

Eller ett annat tillfälle för någon vecka sedan när det faktiskt stod kvar en studs framme som lektionshästarna hade hoppat på.. jag blev såklart överlycklig och tog tillfället i akt och hoppade studsen ett par gånger, får då frågan efter fem minuter om vi bokat ridhuset eftersom vi hoppar… Det är otroligt känslosamt att ens kunna ta fram en bom att galoppera över om det inte är bokat.

Ja, det är svårt att vara hoppryttare i Arvika 🙂 Längtar tills all snö och is är borta så vi kan hoppa hemma! Och det tror jag även de på klubben gör 😉

20131108-110017.jpg

 

20131108-110140.jpg

20131108-110256.jpg

Det är farligt med bommar! 😉

Annonser

5 thoughts on “Att vara hoppryttare i Arvika

  1. Jag tror Arvika Kommun ger bidrag till anläggningen och ridhuset, så det borde rimligen vara en fördelning på hur den används utanför lektionstid av dressyr eller hoppryttare, detta måste ju vara viktigt om de olika ryttarkategorierna inte kan vara samtidigt i ridhuset. Men det kanske redan finns en jämn fördelning? Vad ingår i medlemsavgiften?

  2. Ridhuset är ju stort, kan man inte dela på det de lediga tiderna om man som dressyrryttare inte kan svänga om det skulle stå hinder framme??
    Och om man har en dressyrhäst som inte kan svänga för hinder så är det väl ett alldeles ypperligt tillfälle att ta tillvara på möjligheten att träna på det utan att ens behöva plocka fram själv 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s