En vecka på Sundbyholm Summer Games 

Måndag till onsdag var vi och tävlade småkillarna på Sudbyholm, åkte sedan hem på onsdag och sedan tillbaka på torsdag med Kudden för att tävla tors till söndag 😄

I början av veckan var även Clara och Börje med och tävla, kul! De började lite svajigt men avslutade på topp med en fjärdeplacering i 110! Så duktiga ✨

Flippes resultat var ju inte helt amazing. I Christinehamn hoppade han fantastiskt, som han har gjort alla starter och tävlingar vi varit på! Tror vi haft som mest 4 fel. Ville gå ner i klass efter 120 debuten så anmälde honom till 1m första dagen. Så han bara skulle få pluppa runt och tycka det var lätt. Blev inte riktigt som planerat kan man väl säga 🙈 Han var ganska mycket… Typ, överallt när jag red fram, lugnade sig ändå lite till framhoppningen, som var väldigt trång med många hästar. Skulle sen in på banan. Men, det ville inte Flippe! Kom med lite övertalan ändå in på banan, skulle gå fram och visa ett hinder, inget jättespeciellt men stod några höga blommor på varje sida av hindren, precis när vi kom fram blåste det tag i blommorna som nästan välte och Flippe blev jätterädd och hoppade iväg så jag satt en aning löst. Efter det blev han helt blockerad, ville inte gå någonstans! Inte fram, inte bak, ingenstans. Fick då draghjälp av en annan häst, lyckades komma över ettan som var mot ingången, där tog det stopp igen, han bara ställde sig, sparka, backa… Tillslut blev vi uteslutna då tiden tickade ut. Jag fortsatte försöka få fram honom men det gick verkligen inte, så tillslut fick Daniel komma in och hämta oss!! Pinsamt 🙈 å det var knappt vi fick ut honom då ens!

Nästa dag typ samma resa, fast nästan ännu värre… När jag suttit både framför bakom å typ under sadeln fick Daniel leda ut oss igen. 

Sista dagen var planen att bara få in honom på banan och gå runt, helst utan Daniel som hjälp 😜 Ville inte hoppa något då han kändes trött, hoppade bara på framhoppningen. Sista dagen gick det iaf att komma in på banan själv, galoppera runt och gå ut, gick sedan tillbaka och hoppade några små språng på framhoppningen. Så ja, det blev inte riktigt som planerat med Flippe. Detta skulle vara uppladdningen för Champion of the Youngsters! 😭 Supertråkigt och nu vet jag inte alls hur det kommer bli, ska iaf till Hammarö och träna lite idag, så får vi ta beslut efter det. Väldigt tråkigt och ledsamt, men så är det ju djur vi har att göra med. 

Laban då, det var vår första tävling. Hade inga förväntningar alls. Startade först en 90. Sköter sej strålande på framhoppning och inne på banan, beter sej som han aldrig gjort annat, så himla gullig! Pluppar runt med ett nedslag, duktig! 

Nästa dag fick han starta 90 och 1m. I 90 hade vi två ner, ett räcke som han hoppade lite oengagerat på och sen sista hindret som vi fick lite trångt till på en linje, men ändå duktig! Han kändes fortfarande ganska pigg så beslutade att han skulle få gå 1 M åxå. Hade även ca 1-2 timmar mellan så han skulle få återhämta sej lite. Fick lite Mash och även liten energiboost från Hippolyt, så han skulle orka. Den verkade funka superbra för shit va laddad han blev!! Hoppade ännu bättre och mer väl i 1 M och var felfri! Duktig LibbeLabbe 🌟


Kuddens helg var åxå helt ok! Började med en 115 bara för att komma igång. Kändes kanon och väldigt lätt. Kände för att rida lite snabbt, tyvärr rev vi sista bommen i omhoppningen, annars hade vi slutat på en tredje plats! Nu var vi första utanför istället. Så surt! Men men. 

På fredag fick han gå på stora banan i en 130. Var riktigt laddad och hade som mål att rida lika obekymrat och stabilt som jag gjorde i 115. Vi var självklart först ut efter en sladdpaus så hade väldigt kort tid på mej att visa runt Kudden på banan. Massor att titta på för Kudden, två vatten hinder bland annat, å vi skulle hoppa en kombination som stod precis bredvid ena vattenhindret och ett hinder med vattenmatta under var precis bredvid den andra vattengraven. Slutade med att vi blev uteslutna pga för många rivningar. Men trots det är jag jättenöjd med min ridning! Red faktiskt beslutsamt och rytmiskt, sen hoppade Kudden väldigt spänt och blev lite stark. Därav alla nedslag. Men så glad att han ändå lyssnar och vågar hoppa en 130 på ny bana nu!! Förr har han inte ens vågat gå nära ett hinder bredvid ett vatten! 

På lördag red vi åxå 130, trimmade honom lite på morgonen innan, för att få honom att lyssna lite bättre. Kändes kanonfin efter en stund! Inne på banan sen hoppade han mycket bättre och rundare språng! Blev en liten miss på ett räcke, var en distans på 8 galoppsprång på böjt spår, fick tillbaka honom snabbare än jag räknat med och skulle sedan rida på igen för att nå fram fint till nästa hinder, då fick han självklart syn på vattengraven och spände sej så vi tappade lite tryck och hoppade av lite stort och spänt på det hindret så bommen föll. Rev sen en frambom på en oxer åxå, så totalt två ner. Men ändå en fin runda på en ganska svår bana. Den var näst intill exakt samma som 145 tidigare under dagen, bara vänt på ett par hinder 😄 

Sista dagen startade han 120, kändes lite trött och inte så snabb, två ner där åxå. Inte så bra kanske men ändå helt ok.

Han är en kämpe min häst, så glad att vi kan göra detta tillsammans, vi lär oss något nytt varje dag 😄🌟🐴

Annonser

One thought on “En vecka på Sundbyholm Summer Games 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s